Informatiu cap de Setmana 10-04-2021

Davant del tancament d’escoles i de la previsió incerta de quan tornaran a obrir, l’Ajuntament de Falset ha fet una crida a la població per tal que qui tingui un ordinador que no utilitza el pugui cedir a estudiants del municipi que no disposen d’eines digitals. L’objectiu és que els escolars puguin desenvolupar totes aquelles activitats que es plantegen des dels centres educatius.

La regidora d’Educació al consistori falsetà, Rosa Poy, explicava en declaracions a Ràdio Falset que, “aprofitant que som una comunitat petita, vam creure oportú contactar amb l’Institut Priorat i l’Escola Antoni Vilanova i vam analitzar el volum d’alumnes que no disposaven d’aquestes eines, que afortunadament són una minoria”.

En el mateix sentit, l’Ajuntament també demana que en el cas que hi hagi escolars sense internet a prop, la gent obri la seva xarxa wi-fi per tal que puguin descarregar-se les tasques escolars, comprovar els correus electrònics o connectar-se amb l’exterior.

Poy mostrava la seva satisfacció amb els falsetans i les falsetanes, perquè la crida ha tingut una resposta immediata. “A dia d’avui, la gent a respost a la nostra demanda i estic molt contenta ja que hem pogut cedir uns quants ordinadors a diversos alumnes” afirmava la regidora, mentre afegia que “aquesta solidaritat entre els veïns ens ha d’alegrar com a societat”.

Just després de la Setmana Santa, els centres educatius començaran a treballar en el tercer trimestre de forma virtual i plantejaran diverses activitats competencials perquè el curs no sigui totalment inproductiu. “Fins ara ens trobàvem en un període de parèntesi en el que els professors féiem tasques de recolzament als alumnes mentre que a partir de la setmana vinent ja començarà el tercer trimestre de forma més “oficial””, explicava Poy, que, recordem, també és professora a l’Institut Priorat.

El professorat dels centres educatius també ha hagut de treballar intensament les darreres setmanes per adaptar-se a aquesta nova situació en que tot es fa de manera virtual. Segons Poy, “fa molts anys que el professorat rep formació i, d’alguna manera, aquestes eines ja eren presents a l’aula, el que passa és que ara hem hagut de fer una immersió total”.

ins priorat

Publicitat