Informatiu cap de Setmana 30-05-2020

La Biblioteca Salvador Estrem i Fa de Falset organitza un any més el càsting de Sant Jordi. Enguany, però, serà des de casa. És ja gairebé una tradició que durant la revetlla de la Diada, tots els nens i nenes, i també adults, acudeixin a la biblioteca vestits com algun dels personatges de la llegenda: Sant Jordi, la princesa o el drac. Un cop allà es feia un sorteig entre tots els participants i els guanyadors s’emportaven un lot de llibres.

Doncs bé, enguany, i degut a la situació de confinament que estem vivint, el càsting es farà des de casa. Com explicava la directora de la biblioteca, Montse Bartolomé, “aquest any tothom qui vulgui podrà participar al càsting des de casa seva, només cal que cadascú es vesteixi d’un dels personatges, es faci una foto i ens l’enviï per missatge privat al facebook o al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.", explicava.

Així mateix, s’ha creat una nova modalitat familiar, en què tots els de casa es poden disfressar i qui ho vulgui també pot decorar l’espai. Bartolomé destacava que l’objectiu és “fer una mica de festa i poder celebrar el Sant Jordi quan toca, tot i que ja s’ha anunciat que també se celebrarà al juliol”.

El càsting de Sant Jordi no és l’única activitat que s’ha plantejat des de la biblioteca durant aquest període de confinament.De fet, a través de les xarxes socials, els membres del club de lectura i del club de lectura infantil han anat fent recomanacions de llibres per tal de fer aquests dies una mica més amens.

Augment d’usuaris de l’e-Biblio

Igual que les escoles, les biblioteques públiques estan tancades des del passat 13 març.Des de llavors, aquests centres, que són punt de trobada per molta gent, no ofereixen tampoc servei de préstec i demanen als usuaris que tinguin material que no el tornin fins que la situació sigui de normalitat.

Amb tot, sí que ha augmentat de manera substancial el nombre d’usuaris que s’han registrat a l’e-Biblio, la biblioteca digital, que permet descarregar llibres, pel·lícules i música de forma gratuïta. Bartolomé afirmava que “registrar-s’hi és molt senzill però si algú té algun problema es pot posar en contacte amb la Biblioteca, des d’on l’ajudarem”. Així mateix, destacava que “s’ha demostrat que la cultura és una necessitat bàsica, i més, en època de confinament”.

Finalment, Bartolomé també explicava que estan en contacte amb els serveis socials del Consell Comarcal del Priorat per tal de fer arribar material necessari, com ara diccionaris, a aquells estudiants amb menys recursos que en situacions de normalitat són usuaris habituals dels serveis de la biblioteca. “Des de la biblioteca hem de fer tot el possible perquè ningú es quedi sense accés a la informació i a l’educació”, sentenciava la directora del centre.

Biblioteca Baix 2 0

Publicitat