Informatiu cap de Setmana 30-05-2020

L’Ajuntament de Falset ha donat a conèixer el programa de la 1a Fira del Vi online, que se celebrarà el cap de setmana de l’1, 2 I 3 de maig, en les mateixes dates que havia de celebrar-se la 25a Fira del Vi de Falset, suspesa arran de la Covid-19.

Els diversos actes previstos s’emetran en les plataformes virtuals de la Fira del Vi; instagram, twitter i facebook (@firadelvifalset), a més de poder-se veure per televisió (TDT), a través del canal de teleservei de l’Ajuntament de Falset.

L’objectiu és mantenir viu l’esperit del certamen, i oferir al sector vitivinícola de la comarca del Priorat una plataforma de suport just en un moment molt complicat. Segons l’alcalde de Falset, Carlos Brull, aquesta fira virtual es crea “amb l’objectiu de contribuir a la dinamització social, cultural i econòmica sense cap necessitat d’esperar a la fi del confinament, sinó mirant d’avançar-nos als esdeveniments”. “Ara mateix, com Ajuntament, treballem per gestionar el dia a dia, però també pensant en el dia després”, afegeix.

La 1a Fira del Vi de Falset online començarà el divendres dia 1 de maig a les 19.00 hores, amb el Tast de Blancs, un clàssic del certamen que permet conèixer, any rere any, els vins blancs que elaboren les dues denominacions vitivinícoles de la comarca del Priorat: DO Montsant i DOQ Priorat. El Tast de Blancs, organitzat per Aguiló Vinateria i Vins i Olis del Priorat, comptarà amb la participació de prestigiosos sommeliers, com és el cas de Ferran Centelles i Meritxell Falgueras.

Durant el cap de setmana, La 1a Fira del Vi de Falset online concentrarà els actes en els matins de dissabte i de diumenge. En el cas de dissabte, el programa preveu una inauguració virtual (10.00 h); un tast a càrrec de la DO Montsant (10.45 h); una conferència sobre la història del Vi a càrrec de l’historiador de la URV Jordi Diloli i organitzada per la DOQ Priorat (12.00 h); i un vermut musical amb els dj’s que són habituals cada any en el certamen (13.00 h).

Pel que fa al diumenge 3 de maig, el programa s’iniciarà a les 11.00 amb una xerrada titulada “Món Champagne”, a càrrec de l’Ambassadeur du Champagne a Espanya, Jordi Melendo, ja que la DO Champagne havia de ser la convidada de la Fira del de Vi d’enguany. A les 12.00 h se celebrarà (via Instagram Live) una subhasta solidària de vins,  conduïda pel periodista Xavier Graset, amb l’objectiu de recaptar diners per a l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, per a la recerca científica contra la Covid-19. La Fira del Vi online acabarà amb un concert de la violinista prioratina Marta Cardona i del contrabaixista Miquel Àngel Cordero des del celler cooperatiu de Falset.

Cap dels actes requereix d’inscripció, i per participar-hi només cal seguir les xarxes socials de la Fira del Vi, des d’on s’emetran tots els actes en l’horari establert: instagram, twitter i facebook. El compte és @firadelvifalset i el hashtag #firadelvi.

FV2020 Cartell

Publicitat