Butlletí informatiu 17-04-2024

Aquesta setmana s’ha constituït la Taula del Comerç del Priorat, una iniciativa impulsada per PIMEC Priorat que aplega administracions locals i comarcals, associacions i dinamitzadors comercials i agents del sector, entre altres. La constitució d’aquesta taula s’emmarca en el marc de l’operació “Foment del comerç innovador i sostenible al Priorat”, inclosa en el PECT Priorat, amb el propòsit que esdevingui l’emplaçament on el sector pugui debatre i consensuar, de manera periòdica, les necessitats i accions a dur a terme, a fi de millorar la coordinació, enfortir i fer més eficient el comerç del Priorat.

En el transcurs de la sessió de constitució de la Taula del Comerç, PIMEC Priorat també va exposar l’estat actual de les actuacions contemplades en el marc del PECT, centrades en la professionalització del sector, la millora de la competitivitat, l’aposta per la formació i la promoció de l’activitat comercial. 

En aquest sentit, d’ençà de l’inici de l’operació Foment del comerç innovador i sostenible al Priorat”, s’han dut a terme entrevistes amb el 90% dels comerços del Priorat, amb associacions comercials i amb tots els ajuntaments de la comarca. D’aquest treball, en parteix en certa manera la recentment constituïda Taula del Comerç del Priorat.

A banda d’això, s’està treballant en el programa Comerç al dia, s’han fet sessions de formació en estratègia comercial i digital, gestió empresarial i innovació en turisme d’interior.També s’està treballant en la creació d’un banc de locals disponibles i en la creació d’una marca per fomentar el comerç de proximitat. En aquest sentit, en el transcurs de la reunió es va anunciar la posada en marxa aquest mes de juliol d’una campanya de promoció comercial al Priorat. Al marge d’aquesta campanya, també té data la segona reunió de la Taula del Comerç del Priorat, programada per al mes de setembre.

Publicitat