Informatiu cap de Setmana 21-11-2020

El brot de la residència les Vinyes afecta 111 residents dels 118 que hi viuen i 27 treballadors. També s’han comptabilitzat 35 defuncions al centre en les darreres setmanes, 32 de les quals comptaven amb diagnòstic PCR de Covid-19. Així ho ha comunicat aquest divendres l’Ajuntament de Falset en un comunicat, en el que “lamenta profundament aquestes pèrdues” i vol fer arribar “el més sincer condol als seus familiars i amics”. D’altra banda, l’Ajuntament mostra públicament el seu suport a les famílies, així com reitera “el compromís d’escoltar i traslladar les seves demandes davant els organismes competents”.

Per altra banda, l’Ajuntament també vol expressar la seva confiança en els gestors a qui s’ha assignat  temporalment la direcció i gestió de la residència després de la intervenció acordada aquesta mateixa setmana pels departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunyya. En aquest sentit, l’Ajuntament reitera el seu oferiment de col·laboració al departament de Salut i als nous gestors de la residència, en entendre que “la prioritat, ara mateix, no pot ser cap altra que la salut pública i la vida de les persones”.

Risc de brot a la baixa

Malgrat la el brot viscut a la residència les Vinyes, la situació epidemiològica a la comarca es va estabilitzant. Segons les dades que ofereix el Departament de Salut, el risc de brot a la comarca ha baixat fins als 158,61 punts, i registra la xifra més baixa des de l’1 de setembre. Amb tot, encara està per sobre dels 100 punts i el risc de brot és alt.

Així mateix, en el període que va del 13 al 19 d’octubre, recordem que Salut ofereix dades amb tres dies de retard, a la comarca hi va haver 8 casos confirmats per PCR i que eleven a 242 el nombre de persones afectades per la pandèmia al Priorat des del mes de març. A més, segons les dades del Departament de Salut, cal destacar que en aquests moments hi ha 8 persones que requereixen d’ingrés hospitalari i que totes les defuncions s’han donat arran del brot de la residència.

Per municipis, l’índex de brot continua molt elevat a Capçanes tot i que baixa fins als 2218 punts, a Gratallops, que en té 748, i a Falset, on després de molts dies per sobre de mil, l’índex se situa en els 378 punts. En canvi, creix a Ulldemolins (108), Marçà (72) i Cabacés (48). En aquest sentit, en els darrers 7 dies s’han detectat 6 postius a Capçanes, 2 a Gratallops i 1 a Falset, Marçà, Ulldemolins i Cabacés.

les vinyes banner

Publicitat