Informatiu cap de Setmana 21-11-2020

L’Ajuntament de Falset va acollir el passat dimarts una reunió entre la nova empresa gestora de la residència Les Vinyes, una representació dels familiars i l’alcalde i el regidor de salut del govern municipal.

El batlle, Carlos Brull, va explicar en declaracions a Ràdio Falset que la reunió va ser “positiva” i que va servir per apropar les preocupacions de les famílies amb els nous gestors. “Va ser una reunió en la qual els familiars van poder preguntar directament qüestions i exposar les seves preocupacions sobre com evoluciona la cirisi sanitària al centre”, afirmava.

Així mateix, va afegir que els nous gestors van explicar que estan treballant aspectes com la comunicació, la organització, gestió i contractació de nou personal per fer front al col·lapse que va viuure el centre arran del brot de COVID-19. Una de les decisions que es van prendre en la reunió va ser la realització de trobades de forma periòdica amb l’Ajuntament i els familiars per informar en tot moment del que passa al centre.

L’actual empresa gestora de les Vinyes, STS, es farà càrrec de la residència mentre duri la crisi sanitària al centre i no s’estabilitzi la situació. Un cop passi aquest temps, segons explicava l’alcalde, els departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies hauran de decidir quan s’aixeca la intervenció.

Les últimes dades oficials del brot a la residència les Vinyes són les que es van anunciar el passat 23 d’octubre. Així doncs, el brot afecta 111 residents dels 118 que hi viuen i 27 treballadors. També s’han comptabilitzat 35 defuncions al centre en les darreres setmanes, 32 de les quals comptaven amb diagnòstic PCR de Covid-19. 

les vinyes

Publicitat