Informatiu cap de Setmana 23-03-2024

Alumnes del Grau Superior d’Integració Social i 4t d’ESO de l’INS Priorat van commemorar ahir dimecres, 25 de novembre, el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. L’acte va ser organitzat pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones i l’Oficina Jove, tots dos dependents del Consell Comarcal del Priorat.

En el manifest d’enguany se subratlla que “cal enfortir l’estratègia i el compromís comú per erradicar totes les formes de violència masclista. Les que es produeixen en l’àmbit de la parella i exparella o en l’àmbit familiar, i que durant molts anys s’han considerat un problema privat, però també aquelles que es produeixen en l’àmbit laboral o social i comunitari, i que han estat tradicionalment menys visibilitzades, com ara l’assetjament sexual o per raó de sexe, els matrimonis forçats o el tràfic de nenes i dones amb finalitat d’explotació sexual o altres”.

D’altra banda, i en el context marcat per la pandèmia mundial de la COVID-19, el manifest fa esment al fet que “molts cops tendim a pensar, equivocadament, que les víctimes són éssers passius i resignats en la seva situació i desconeixem que, constantment, estan elaborant i readaptant les maneres en les quals es mantenen en vida. La pandèmia ens ha canviat la vida i, durant un temps, també ens ha tret la vida pública i moltes d’aquelles coses que ens mantenien a les persones felices i segures. Hem comprovat que, per a moltes, ser a casa no és sinònim de pau sinó de por i violència”.

El manifest també es dirigeix “a totes aquelles dones que han resistit a la violència i han buscat el moment idoni per a explicar-ho a terceres persones; també a les que no podien i el seu veïnat ha alertat sobre la situació que patien, a les que han pogut escapar”. També, “als homes que esteu en contra d’aquestes violències i sabeu que un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen: és hora que us en feu responsables i hi intervingueu. Per últim: als agressors, un recordatori: no hi haurà espai per a la impunitat”.

Finalment, el manifest conclou “les violències masclistes només es poden eliminar des de l’arrel”. En aquest sentit, fa una crida a tothom per “ser còmplice en la construcció d’aquest món millor”.

PHOTO 2020 11 25 14 25 19

Publicitat