Informatiu cap de Setmana 13-04-2024

Unió de Pagesos adverteix de les afectacions a les masses forestals de les comarques on va causar més danys el temporal Filomena. Segons el sindicat, en comarques com la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Priorat, les Garrigues, el Segrià, i l’Urgell, hi ha una important quantitat de branques caigudes que fan incrementar el risc de patir un gran incendi forestal per tenir un excés de combustible.

Per aquest motiu, el sindicat demana a les administracions que activin un pla d’actuació d’emergència per retirar la fusta caiguda abans d’arribar l’estiu. Unió de Pagesos recorda que aquestes zones forestals afectades són de baix rendiment econòmic, de petits propietaris particulars, motiu pel qual en dificulta la seva neteja. Per això, considera que cal un pla d’emergència per retirar la fusta malmesa des boscos a les finques de titularitat privada afectades.  

Així, el sindicat proposa que les diputacions corresponents activin recursos per als consells comarcals i els ajuntaments de les zones afectades i, alhora, el Departament de Treball podria obrir línies per fomentar l’ocupació de persones a l’atur dels territoris afectats, a través de plans ocupacionals, que podrien dur a terme aquestes tasques.

Publicitat