Informatiu cap de Setmana 23-03-2024

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha tancat el període per participar als dos nous programes d’habitatge pensats per donar resposta a les diferents necessitats del territori: els petits municipis que afronten problemes de despoblament i les ciutats amb forta demanda d’habitatge on és difícil trobar pisos per reallotjar famílies en risc d’exclusió residencial. Així, 50 municipis, entre els quals hi ha la Vilella Alta, s’han interessat en acollir les proves pilot del Programa de mobilització de l’habitatge en el món rural.

Aquest programa té com a objectiu facilitar que les persones i les famílies puguin instal·lar-se en nuclis rurals, a través de la rehabilitació d’habitatges en desús. D’aquesta manera, el programa vol contribuir a evitar la pèrdua de població i a incentivar la realització de projectes i actuacions estratègiques, sectorials i singulars innovadores que estimulin i reforcin l’accés a l’habitatge.

L’alcalde de la Vilella Alta, Damià Fàbrega explicava en declaracions a Ràdio Falset, els motius pels quals han decidit presentar un projecte. “Des que vam entrar a l’ajuntament, la falta d’habitatge és un tema que ens preocupa, igual que a molts altres pobles de la comarca. Actualment ens trobem en que hi ha un gran número d’habitatges buits o de segona residència però, paradoxalment, quan algú vol venir a viure a la Vilella no troba casa”, afirmava.  

Així doncs, el projecte impulsat des de la Vilella Alta consisteix en la rehabilitació d’una casa pairal propietat del municipi i convertir-la en una cooperativa d’habitatge i treball que serveixi per frenar el despoblament. “Volem crear una cooperativa d’habitatge i treball amb l’objectiu d’evitar el despoblament, rehabilitar el propi habitatge i rejovenir el sector agrari del nostre poble”, explicava l’alcalde. Des de l’Ajuntament de la Vilella Alta esperen que el seu sigui un dels projectes triats per acollir la prova pilot i poder així desenvolupar-lo.

lavilellaalta

Publicitat