Butlletí informatiu 12-06-2024

El Castell de Falset- Museu Comarcal ha presentat la seva primera programació. La regidora de Cultura, Rosa Poy, i el tècnic del Castell de Falset-Museu Comarcal, Jordi Vaqué, han donat a conèixer aquesta setmana la primera programació per dinamitzar l'activitat de l'equipament municipal. La programació, que comprèn fins al mes de juny, contempla exposicions temporals, conferències i presentacions, instal·lacions didàctiques, tallers i tastos de vins.

Per la regidora de Cultura és una manera de formalitzar l’agenda d’activitats que s’organitzen des del museu. “Des dels seus orígens el Castell ja anava programant activitats, el que volem és sistematitzar aquesta programació semestral i augmentar la quantitat i qualitat de totes les activitats i accions que s’hi duen a terme”, destaca Poy.

En aquest sentit, aquesta programació, que se suma a l'agenda cultural de la biblioteca Salvador Estrem i Fa i el teatre L'Artesana, és també un dels requisits necessaris als quals donar compliment per poder registrar el Castell de Falset a la Xarxa de Museus de Catalunya. Poy afirma que “un museu es una institució que ha d’estar absolutament viva i per tant no només hi ha d’haver l’exposició permanent sinó que també ha de disposar d’una programació dirigida a tots els públics i això ho hem de complir per poder aconseguir ser un museu registrat”.

Cal recordar que a fi d'assolir aquest objectiu estratègic, el Castell de Falset ja va dotar-se d'una Pla director i la figura d'un director tècnic del museu. Ara, un cop bastida aquesta primera programació, a la qual es donarà continuïtat de manera periòdica, resta pendent el condicionament d'un magatzem per ubicar-hi les peces del museu i poder formalitzar-ne el registre.

Pel que fa a la programació del museu en sí, durant aquest primer semetre es podrà veure l’exposició temporal Papeti. Arquitectures de paper del 18 de març al 23 d’abril. En aquest sentit, el dia 22 d’abril tindrà lloc el taller Construeix el Castell amb paper. Del 14 d’abril al 7 de maig s’hi podrà veure l’exposició Cèsar Martinell, la construcció del celler de Falset.

El Castell de Falset- Museu Comarcal també acollirà les Conferències, presentacions i visites organitzades en el marc de les II Jornades de la Baronia d’Entença. De fet, el dia 5 de maig tindrà lloc la xerrada Els precedents del Comtat de Prades i la Baronia d’Entença, amb Ezequiel Gort.

En el marc de la fira del vi, el Castell acollirà el tradicional Tast de Blancs, el proper 29 d’abril i del 20 de maig al 6 de juny s’hi podrà veure la instal·lació didàctica La cúpula de la sostenibilitat, impulsada per Còdol Educació.

programacio castell de falset 2

Publicitat