Butlletí informatiu 22-05-2024

El conseller de Salut, Manel Balcells, va visitar el passat dimarts a la tarda les obres del futur centre de rehabilitació de Falset. En el transcurs de la visita, Balcells va estas acompanyat pel delegat del Govern, Àngel Xifré, l’alcalde de Falset, Carlos Brull, i responsables i professionals sanitaris tant del futur centre de rehabilitació com del Centre d’Atenció Primària.

L’alcalde de Falset, Carlos Brull, explicava que la previsió és que el centre, llargament reivindicat des de la comarca, es posi en funcionament al mes de maig. “Esperem que durant aquest mes de maig obri les portes el centre. Fa molts anys que reivindicàvem unes instal·lacions dignes per al servei de rehabilitació”.

El nou centre de rehabilitació s’ubica al carrer Mestral, al costat del CAP, i té una superfície de prop de 400 metres quadrats. Compta amb sales de consulta per a ús de metge rehabilitador i fisioterapeuta, sala de rehabilitació per a tractaments grupals i boxs específics per a tractaments en funció de les patologies. Així mateix, el centre està dotat amb sala d’espera, serveis, magatzem i vestidor.

Es preveu que el nou equipament, que ha comptat amb un pressupost d’1,4 milions d’euros, presti servei a una població de referència de més de 6.600 persones, tenint en compte Falset i la seva àrea d’influència. En aquest sentit, donarà resposta a les creixents necessitats dels usuaris del territori, que fins ara eren atesos de manera provisional en un espai situat al pavelló poliesportiu de Falset.

L’Ajuntament demana un heliport per a possibles emergències

En el marc de la visita del conseller, també es va abordar la necessitat de que Falset pugui disposar d’un heliport que pugui servir per a fer evacuacions urgents cap altres hospitals i que a la vegada pugui servir per als bombers i mossos d’esquadra.

Brull explicava que “és important disposar d’un heliport que pugui garantir aquest transport ràpid en situacions greus ja que ara aquesta funció la fa el camp de futbol i, això, no pot ser”. Des del consistori també van explicar que ja fa temps que s’està treballant en aquesta qüestió i que vora fa un mes ja van mantenir reunions amb el secretari general d’Infraestructures de la Generalitat i amb el director general de Ports i aeroports.

centrerehabilitacio

Publicitat