Informatiu cap de Setmana 10-06-2023

El passat dimarts el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus, va oferir una presentació del programa Voluntariat per la llengua (VxL) al Casal de Cornudella amb la participació d’una desena d’assistents.

La dinamitzadora del VxL al CNL i la tècnica del Servei Comarcal de Català del Priorat van ser les encarregades de donar als assistents les instruccions sobre el funcionament del programa, el material de suport i la informació sobre les particularitats d’aquesta activitat al municipi.  La dinamitzadora del VxL del CNL de l’Àrea de Reus, Rut Ortiz, destacava que d’aquesta primera sessió ja n’han sortit les primeres parelles lingüístiques. “De la jornada en van sorgir, ja, quatre aprenents i sis voluntaris lingüístics que formaran algunes parelles que es trobaran periòdicament”. Des del CNL i el Servei Comarcal de Català del Priorat valoren molt “positivament” l’activitat “per la bona rebuda que va tenir entre la població i per la implicació de les diverses institucions que han ajudat a organitzar-la”.

I és que en el cas de Cornudella l'activitat s’ha pogut realitzar en col·laboració amb el Casal de l’Ajuntament i l’Institut Escola Corbatera, que n’han fet difusió entre la població i oferiran a les parelles que ho vulguin la possibilitat de trobar-se en aquests espais per a dur a terme les converses. 

La finalitat del Voluntariat per la llengua és oferir als alumnes dels cursos de català o a altres persones que en tinguin coneixements bàsics la possibilitat de practicar la llengua d’una manera natural i tranquil·la amb l’ajuda d’un voluntari lingüístic. Les trobades, que poden ser presencials o virtuals, es fan una hora a la setmana durant deu setmanes. 

D’altra banda, fins al 10 d’abril el Casal acollirà l’exposició Quan parles fas màgia, una mostra que presenta els principals pilars d’aquest projecte de foment de l’ús del català; les persones que es vulguin informar de l’activitat poden visitar-la i les que s’hi vulguin inscriure podran fer-ho a través d’aquest mateix equipament, que s’ha adherit al programa com a entitat col·laboradora i serà un punt de trobada de les parelles i punt d’inscripció permanent. 

vxlcornudella

Publicitat