Butlletí informatiu 22-05-2024

Una seixantena de cellers ja s’han inscrit  a la Fira del Vi de Falset. Concretament són 58 els cellers de la DOQ Priorat i la DO Montsant que ja s’han inscrit a la Fira quan encara falta un mes i mig per al primer cap de setmana de maig, que és quan se celebra el certamen presencial a Falset. Alhora, el certamen manté un any més, i en paral·lel, la fórmula iniciada durant la pandèmia i que permet que, al llarg de tot el mes de maig, els cellers de la DOQ Priorat i de la DO Montsant obrin les seves portes i es converteixin en estands on tastar els vins mentre es trepitja la comarca.

L’alcalde de Falset, Carlos Brull, destaca la importància de que els cellers de la comarca tinguin aquest gran interés per participar a la Fira del Vi. “És una de les principals motivacions que ens fa seguir apostant per la Fira del Vi. Veiem que els cellers sempre respnen molt i molts bé i ens ajuden a fer una fira cada vegada millor”, afirma.

El certamen s’obrirà divendres 28 d’abril a la tarda (a partir de les 18 hores) i el dissabte i el diumenge i el dilluns (29 d’abril, 30 d’abril i 1 de maig), d’11 a 21 hores, en horari ininterromput. Tot plegat significa que, en aquesta ocasió, la fira estarà oberta al públic un dia més de l’habitual en caure en dilluns el primer de maig.

Aquest any, un dels principals reptes de l’organització consisteix a mirar de potenciar la venda directa de vi per part dels cellers. És per aquest motiu que la Fira del Vi instaurarà un punt de de recollida de vins per als visitants, de manera que la compra de vi sigui més fàcil i còmoda, i que els compradors no hagin de carregar els vins fins als seus vehicles. Paral·lelament, la Fira del Vi ha convidat els cellers a oferir preus especials durant els dies de la Fira, que incloguin descomptes.

“La idea és que cellers i visitants puguin gaudir d’un punt logístic on nosaltres tindrem el vi emmagatzemat. Els visitants podran comprar el vi als estands, i llavors passar-lo a recollir pel punt logístic amb els seus vehicles I no haver-lo de carregar pel mig del recinte firal”, explica. Brull, a més, també anima als cellers a que ofereixin els seus vins a un preu de fira, lleugerament més barat que el preu al que venen normalment els seus vins.

A banda de l’habitual presència de cellers a Falset durant el cap de setmana i de les activitats que es fan arreu de la comarca, la 27a Mostra de Vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant aposta clarament per seguir posicionant-se com una fira de referència per al perfil “wine lover”, que és com es defineix als apassionats per la cultura del vi. Paral·lelament, s’estan organitzant un seguit d’actes adreçats a un públic estrictament professional, que es faran públics en breu. “Enguany recuperarem tota la qüestió professional. Probablement hi haurà unes jornades per professionals, que seran uns dies abans o després de la fira. Tot I això, encara hem de decidir-ne el format i com ho farem”, destaca l’alcalde.

També es consolida una de fórmules alternatives dissenyades durant la pandèmia amb l’objectiu que la Fira no s’aturés i seguís sent útil als cellers, malgrat els diversos confinaments. Aquest és el cas de la solució que va desenvolupar-se al llarg de 2021, amb els cellers fent d’estands, tot oferint degustacions, mentre que a comarca del Priorat sencera es converteix en el “recinte firal” Així doncs, a partir del dimarts 2 de maig i fins al 31 de maig, aquells que ho desitgin podran fer degustacions en els cellers, que podran reservar mitjançant la següent plataforma online: www.firadelvi.org.

Finalment, també s'ha presentat el cartell d'aquesta edició de la Fira del V, obra de la dissenyadora Maria Sedó. El cartell vol retratar tots els colors i matisos dels vins que s'elaboren a la nostra comarca. 

cartellfiradelvi23

 

Publicitat