Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

El Servei Comarcal de Català del Priorat posarà en marxa el mes de maig el projecte “Botigueja”, una iniciativa de foment de l’ús del català. Es tracta d’un joc de pistes que portarà els alumnes de català a diverses botigues de Falset per practicar-hi la llengua que estan aprenent.

L’objectiu és donar a conèixer el comerç local a les persones nouvingudes i evidenciar que es pot comprar i vendre en català encara que el client el parli amb dificultats.  La directora del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus, Anna Saperas, explica que “és una iniciativa pensada perquè els alumnes que estan aprenent a parlar en català s’adonin que són capaços d’anar a comprar i expressar-se en llengua catalana”.

De moment, s’ha ofert participar en el projecte “Botigueja” als 24 establiments col·laboradors en el Voluntariat per la llengua que hi ha a Falset i ja n’hi ha 7 que han confirmat la seva participació.

El premi d’aquest joc de pistes que recorrerà el teixit comercial de Falset serà un lot de productes cedits per les mateixes botigues participants. Està previst que “Botigueja” es desenvolupi del 29 de maig al 15 de juny. 

Els establiments col·laboradors en el Voluntariat per la llengua es comprometen a atendre en català els aprenents d’aquest programa de cohesió social i no canviar de llengua encara que tinguin dificultats per expressar-s'hi. El Centre de Normalització lingüística de l’Àrea de Reus, al qual pertany el Servei Comarcal de Català del Priorat, té 302 establiments col·laboradors al Baix Camp i al Priorat. 

Publicitat