Butlletí informatiu 12-06-2024

La Fira del Vi de Falset ha servit aquest cap de setmana vora 57.000 degustacions de vi (9.500 tiquets de sis tastos) en un certamen que ha superat per segon any consecutiu tots els rècords d’assistència al llarg de 28 edicions. Fins ara, la xifra més alta de degustacions havia estat la de l’any passat, quan es van servir 42.000 tastos.

Tots els actes que s’han fet a Falset i en altres pobles de la comarca han estat un èxit absolut de visitants, amb la qual cosa es calcula que, en conjunt, més de 35.000 persones han assistit a algun dels actes de la Fira del Vi d’aquest cap de setmana. L’alcalde de Falset, Carlos Brull, es mostrava pletòric per aquest èxit. “És una fira de récords, totes les activitats, l’organització, tot ha funcionat. Agraïr tota la implicació de les entitats que han fet que que la Fira del Vi estigui a un nivell molt alt i que cal que segueixi en aquest punt”.

També els presidents de les DO Montsant i DOQ Priorat valoraven molt positivament aquesta edició de la Fira. Pilar Just, presidenta de la DO Montsant, destacava que tothom està molt content. “Hi ha Hagut molts tastos, molta gent i la fira de carrer ha estat fantàstica i estupenda. A més, els cellers també estan contents perquè han venut força i ha tornat a aquella normalitat d’abans de la pandèmia”. Des de la DOQ Priorat, Salustià Àlvarez destaca que “costa molt dir amb paraules més grans que ha estat un èxit. Estem a un nivell molt alt de satisfacció”.

Com a novetat d’enguany, i amb l’objectiu d’augmentar la venda directa de vi, la Fira ha posat en marxa un punt logístic per tal que els visitants poguessin passar a recollir els vins que prèviament havien comprat als diversos estands de la fira. Brull destaca que tots els cellers han augmentat força el volum de vendes. “Això és molt important perquè cal que els cellers, quan venen a la fira, també puguin tenir un retorn econòmic”, afirma.

L’alcalde de Falset també valora molt positiviament la col·laboració amb la Fira de música emergent i familiar de Vila-seca (FIM). “És una relació que hem de seguir explotant. Ha funcionat bé, amb un espectacle infantil i concert de tarde de qualitat, i ha agradat molt. És l’inici d’aquesta col·laboració que hi ha d’haver entre dues de les fires més importants del sud de Catalunya”, explica.

I des d’aquests dimarts i fins al dia 31 de maig, té lloc la fira als cellers. La iniciativa, que compta amb la col·laboració de les denominacions d’origen, proposa que tota la comarca del Priorat es converteixi en “recinte firal” durant un mes, amb cellers fent d’estands, tot oferint degustacions a aquelles persones que, prèviament, hagin reservat la seva plaça a: www.firadelvi.org

FvEiOTkXgAAQsAW 1

Publicitat