Informatiu cap de Setmana 23-03-2024

Independents per Falset (IxF) guanya les eleccions municipals d’aquest 2023 a la capital del Priorat. La formació arrasa i aconsegueix el 71,83% dels vots i 9 regidors, millorant els resultats d’ara fa quatre anys, quan en va aconseguir 8. Així doncs, l’actual al alcade de Falset, Carlos Brull, podrà seguir governant amb majoria absoluta.

En declaracions a Ràdio Falset, Brull es mostrava molt satisfet amb els resultats. “Estem contentíssims perquè el poble ens ha donat la confiança que els vam demanar per poder seguir impulsant el projecte de present i de futur que tenim per aconseguir un Falset millor per a tots i totes les veïnes”, afirmava.

Junts per Falset, per la seva banda, aconsegueix mantenir el regidor que ja tenia el 2019 si bé millora en nombre de vots, guanyant-ne una quarentena, i aconseguint, així, el 13,2% dels sufragis. El seu candidat, Roger Batllevell, va destacar l’augment de vots de la seva formació però va lamentar la caiguda de la participació al municipi. “Crec que l’augment de l’abstenció és un psimtoma de descontentament de la gent”, va destacar. I és que la participació ha baixat vora 7,4 punts en comparació amb els comicis del 2019.

Finalment, Falset pot Més, que en aquesta ocasió es presentava amb Jaume Capdevila com a cap de llista, cau fins a la tercera posició i perd un dels dos regidors que tenia fins ara el consistori. Falset pot Més passa del 22,28% dels vots del 2019 al 12,07%. Capdevila va admetre la derrota i va agraïr a totes les persones que els havien donat suport als quals va dir que seran “la seva veu a l’ajuntament durant aquests quatre anys”.

Sobre la possibilitat de configurar un govern de concentració, com ja van oferir fa quatre anys els Independents per Falset i que va suposar la incorporació de Junts al govern municipal, cap dels tres candidats hi va tancar la porta. Brull i Capdevila van explicar que és qüestió de parlar-ho en els dies que queden fins a la constitució dels ajuntaments, el 17 de juny. Batllevell va afegir que “si hi ha volutant d’entesa, per què no?”.

Captura de Pantalla 2023 05 29 a les 12.51.23

Publicitat