Butlletí informatiu 10-07-2024

Aquest dilluns Torroja del Priorat va acollir la setena edició del Coneguem el Priorat. Aquesta activitat, que preten donar a conèixer el patrimoni material i immaterial dels pobles del Priorat a través de diversos tallers, va reunir uns 150 alumnes de tercer i quart de primària de la comarca I una vuitantena d’alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Priorat i l’Institut Escola Corbatera.

I és que, són els alumnes de 4t d’ESO els que preparen els tallers que duen a terme els més petits. Concretament, en el cas de Torroja es van realitzar activitats relacionades amb el despoblament, el coneixement de la DOQ Priorat, els gegants, l’empedrat dels carrers, o l’orgue de l’església, entre d’altres.

En declaracions a Ràdio Falset, la tècnica de paisatge del Consell Comarcal del Priorat, Elisa Barceló, destaca que “un any més va ser un dia molt especial” i va destacar la implicació de tots els pobles, on fins ara, ja s’ha celebrat el Coneguem el Priorat. “Sense la participació dels ajuntaments i les entitats socials d’aques municipis, aquesta activitat no seria possible” afirma, mentre afegeix que “per als veïns d’aquests municipis petits on entre setmana s’hi respira molta calma i tranquil·litat, tenir tot el poble ple d’infants i jovent és una injecció d’energia molt important”.

Fins a dia d’avui, el Coneguem el Priorat s’ha celebrat a la Vilella Alta, Margalef, la Torre de Fontaubella, la Morera de Montsant, la Figuera i Torroja. La tècnica de paisatge del Consell Comarcal explica que fins ara s’han prioritzat els municipis que no tenen escola. “Es va decidir començar pels pobles sense escola perquè són més petits, amb menys població, i també per donar valor a l’escola rural” diu Barceló. “És important que els nens i nenes que tenen la sort d’anar a escola al seu poble siguin conscients que hi ha municipis on no n’hi ha i que el fet de tenir escola és un servei essencial i un valor molt important per un poble”, insisteix.

El Coneguem el Priorat està impulsat pel Consell Comarcal, el Servei Educatiu de la comarca i l’Associació Prioritat amb l’objectiu d’apropar els valors i el patrimoni materials i immaterials dels pobles de la nostra comarca i que els més joves i els més petits els coneguin i els integrin.

WhatsApp_Image_2024-03-19_at_10.25.12.jpeg

Publicitat