Butlletí informatiu 10-07-2024

El Parc Natural de la Serra de Montsant ha presentat l’agenda d’activitats prevista per aquesta primavera, que en aquesta ocasió prioritza la divulgació dels valors naturals i culturals del parc a través de sortides naturalístiques especialitzades. En aquestes sortides es donaran a conèixer el món dels líquens, els amfibis i rèptils que habiten Montsant, els insectes i les propietats de les plantes. També cal destacar les sortides ornitològiques a les dues vessants de Montsant així com la sessió d’anellament científic anual.

Per la seva banda, l’associació Taxus, que condueix el programa “Noctàmbuls” sobre rapinyaires nocturns dins l’àmbit del Parc, ha organitzat dues jornades de voluntariat per fer el cens d’aus nocturnes mentre que d’altra banda, en els darrers temps s’ha iniciat com una línia de treball el coneixement i la divulgació de la geologia, i durant aquest trimestre el Parc estrena el que esdevindrà l’itinerari geològic del Parc, a Escaladei. En aquest indret hi conflueixen els móns metamòrfics i sedimentaris, i es generen geomorfologies molt interessants. Dintre d'aquesta temàtica, per a la celebració del Dia Europeu dels Parcs, s’ha organitzat un taller sobre com fotografiar la geologia a càrrec del fotògraf professional Ferran Aguilar. 

L’agenda també continua oferint propostes de senderisme interpretatiu que aprofundeixen en el substrat espiritual de Montsant, un dels seus valors singulars, així com d’altres propostes més actives com la  la 1a Cursa de la Dona del Priorat organitzada per l’Associació Excursionista Cornudella de Montsant o el Trail Ermites de Naturetime. 

També destaca que el primer cap de setmana de maig se celebren les Terceres Jornades de la Pedra Seca a la Porta del Congost organitzades per la cooperativa La Somereta i el tallers d’educació ambiental organitzats per La Mandorla que descobreixen als més petits els tresors que amaga la natura més propera.

En la vessant més cultural, la Cartoixa d’Escaladei participa del Festival de narració als monuments de Catalunya “EntreVeus”, que portarà l’espectacle “Místic” al recinte amb l’actuació de Jordina Biosca, narració i Ravid Goldschmidt, handpan. En els propers mesos el Parc també continuarà amb el programa impulsat amb Teatrosfera, “Montsant, escenari de diversitat”, basat en tallers artístics a la natura oberts a tothom, especialment a persones amb diversitat funcional.

Finalment, durant els mesos d’abril i maig el Parc acull de nou l’exposició “La feina que no es pot deixar. Pastors a Montsant”, i al mes de juny rebrà l’exposició “Abans miràvem la lluna per tot. Metereologia popular en l’àmbit del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici durant el segles XIX i XX”.

serramontsant.jpg

Publicitat