Butlletí informatiu 10-07-2024

L’òrgan de govern del Fons de Transició Nuclear ha acordat el repartiment dels prop de 35 milions d’euros corresponents a l’exercici del 2024, en el marc de la reunió que ha mantingut aquesta setmana a la seu del Consell Comarcal de la Terra Alta.

Així doncs, aquest organisme ha acordat destinar un total de 23,7 milions d’euros a ajudes a projectes empresarials en convocatòries de la Generalitat, adaptades a la realitat territorial dels municipis afectats i focalitzades en els sectors identificats com a generadors d’ocupació i d’impacte econòmic.

Els recursos es distribuiran en diferents convocatòries que es publicaran entre aquest mes d’abril i maig. Les principals línies són de foment de la reindustrialització, convocatòries per atraure inversió estrangera al territori, una línia d’incentius de noves oportunitats de negoci, i també diverses línies per a la millora de la competitivitat i sostenibilitat del sector primari.

La resta de recursos, 10,3 milions d’euros, es destinaran a finançar projectes locals i per acompanyar als projectes empresarials del Fons de Transició Nuclear.

Durant la reunió es va decidir  la distribució dels 53 milions d’euros pendents de l’any 2023 entre els 97 municipis beneficiaris del Penta I i II de les centrals nuclears Vandellòs i Ascó que serviran per finançar projectes de transició energètica, promoció econòmica i generació de llocs de treball a les zones afectades pel tancament de les centrals nuclears.

L’objectiu d’aquest fons és donar resposta a l’impacte del tancament, que comportarà la desaparició d’una mitjana de 3.000 llocs de treball directes i incidirà en el teixit econòmic dels municipis del Priorat, el Baix Camp, el Montsià, la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Baix Ebre, les Garrigues i el Segrià, que envolten les centrals nuclears d’Ascó i Vandellós.

Central_Nuclear_asco.jpg

Publicitat