Butlletí informatiu 10-07-2024

El sector turístic del Priorat valora molt positivament l’ocupació que han tingut restaurants, hotels i cellers durant els dies de Setmana Santa. La presidenta de l’associació Priorat Enoturisme, Maria Jesús Sánchez, destaca que, en general, l’ocupació ha estat del 100%. “Ha estat una setmana amb una alta afluència de visitants, que fins hi tot ha comportat que haguem patit una sobredemanda que no hem pogut assumir”, explica mentre conclou que “ha estat una Setmana Santa molt bona”.

Respecte al fet, que durant aquests dies hi ha hagut més demanda que oferta, Sánchez creu que és un fet normal, ja que són quatre dies on es mou molta gent. Així, afegeix que no és una qüestió que només passa aquí al Priorat, sinó que també es dóna en altres llocs. “Setmana Santa és un període de l’any on és habitual que territoris com el Priorat tinguin un alt nombre de visitants, i aquí, que som un lloc petit, no tenim capcitat per acollir-los a tots”.

Així mateix, la presidenta de Priorat Enoturisme, considera que cada vegada més la gent reserva a última hora. “Hi ha de tot, però si que és cert que la demanda d’última hora és cada vegada més significativa”, diu Sánchez.

Per altra banda, des de l’associació, que acull restaurants, allotjaments, i també cellers, destaquen la satisfacció d’aquests últims amb aquests dies de Setmana Santa. “Els cellers que són membres de l’associació amb els que hem parlat estan molt satisfets. Destaquen que les reserves d’última hora han suposat un increment de les visites i han permès accelerar el ritme de vendes” afirma Sánchez.

Finalment, Sánchez explica que en el que portem d’any, la dinàmica del sector turístic del Priorat és molt positiva i espera que durant aquesta primavera, que és quan és temporada alta a la comarca, se segueixi en la mateixa direcció. La presidenta de Priorat Enoturisme destaca que “ja venim d’un gener i febrer, habitualment mesos difícils, en els que hem treballat força. Ara, esperem que la primavera segueixi en aquesta línia, sobretot en caps de setmana destacats com per exemple, el de la Fira del Vi”.

siurana_-_poble_0.jpg

Publicitat