Informatiu cap de Setmana 27-04-2024

El Parc Natural de la Serra de Montsant ha alliberat tres xots provinents del Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent a la zona d’Ulldemolins. Aquest alliberament s’ha fet ara, coincidint amb l’arribada dels exemplars que venen de terres africanes a reproduir-se a casa nostra.

L’alliberament es va fer de la mà de l’Associació Taxus, entitat amb qui el Parc Natural té establerta la col·laboració i suport en accions de voluntariat per determinar la presència de les aus nocturnes més habituals a l’entorn de l’espai natural protegit.

També hi van col·laborar alguns membres del Grup de Seguiment d’Aus Nocturnes que compta amb voluntariat d’arreu de la comarca del Priorat. Aquest grup de seguiment, mitjançant una senzilla metodologia, porta el control de la distribució i abundància d’aquestes espècies a la comarca, i genera una informació esencial per conèixer la seva evolució i tendències poblacionals. Periòdicament realitzen el cens d’aus nocturnes que aquesta primavera s’ha previst per al proper dissabte 20 d’abril i el 18 de maig.

N05-ClaraCortadelles_XOT_500px.jpg_1986027767.jpg

Publicitat