Informatiu cap de Setmana 27-04-2024

Un any més, i ja en van 26, les escoles del Priorat participen en una nova edició de la Ràdio a l’Escola, una activitat impulsada pel Centre de Recursos Pedagògics (CRP) del Priorat i en col·laboració amb Ràdio Falset, que pretén apropar aquest mitjà de comunicació als més petits alhora que busca potenciar aspectes tant importants del currículum com l’expressió oral o el vocabulari dels alumnes.

La Directora del CRP del Priorat, Remei Domènech, destaca que la Ràdio a l’escola és una activitat molt global perquè treballa qüestions molt diverses però a l’hora molt importants. “És una bona activitat ja que treballa molts apsectes com la lectura i la fluïdesa o l’expressió oral i això fa que en una sola activitat es potenciïn totes aquestes qualitats, tècniques o capacitats”.

En el mateix sentit, s’expressa Maite Navarro, professora de tercer de primària de l’escola Antoni Vilanova de Falset. “És una activitat que a l’escola ens agrada molt perquè és una barreja entre treballar l’expressió oral, aprendre a comunicar de forma clara i senzilla i, sobretot, també perquè permet als alumnes veure en directe com funciona la ràdio, com s’elaboren els programes i després poder escoltar-se. Els agrada molt”.

La Ràdio a l’Escola consisteix en l’elaboració d’un programa de ràdio de temàtica diversa que s’enregistrarà i emetrà per Ràdio Falset durant el proper mes de maig. Els diversos centres tracten programes que poden estar vinculats amb el projecte interdisciplinar de l’escola, amb altres activitats que han fet els alumnes, com l’hort o el teatre, o que, simplement, poden ser inventats. “En el nostre cas, intentem aprofitar coses que haguem treballat durant el curs. Per exemple, enguany, el nostre programa tracta sobre els jocs olímpics, ja que és el tema del projecte interdisciplinar de l’escola”, explica la professora de l’Antoni Vilanova.

Navarro i Domènech, a més, afegeixen que la Ràdio a l’Escola permet crear xarxa entre els diferents centres de la comarca del Priorat i els alumnes tenen l’oportunitat de conèixer el que estan treballant els seus companys dels altres pobles. “El dia que s’emeten els programes, dediquem la tarda per escoltar tots el programes de les diferents escoles”, afirma Navarro mentre que Domènech destaca que “és una manera de donar una mica més de sentit a l’activitat”.

La Ràdio a l’Escola arriba aquest 2024 a la seva 26a edició, fet que demostra la gran consolidació d’una activitat a la que hi ha participat un bon gruix de prioratins i prioratines. “Hi ha nois i noies que ara ja són pares i mares que al seu dia ja van participar a la Ràdio i realment, crec, que algun gràcies a l’activitat ha sortit algun que altre periodista”, explica la directora del CRP.

La Ràdio a l’escola 2024 ha dut a terme els enregistraments aquesta setmana. Més endavant, durant el mes de maig, serà quan s’emetran per l’antena de Ràdio Falset.IMG_20240415_093658.jpg

Publicitat