Butlletí informatiu 17-07-2024

La Cartoixa d’Escaladei és un dels escenaris de l’Entreveus, el festival de narració oral a monuments i llocs històrics de Catalunya que ha organitzat l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural en el marc de la celebració del Dia Internacional dels Monuments i Llocs, que té lloc el 18 d’abril.

Aquest festival és una proposta que se centra en la paraula com a eina de reflexió i de connexió amb el patrimoni, amb el protagonisme d’històries diverses que tornen a habitar aquests llocs i que en permeten conèixer-los d’una manera diferent. Quatre espectacles, en quatre dies, entre 18 al 21 d’abril, que vincularan narració oral i música a quatre monuments: el Palau Moja de Barcelona, el Monestir de Sant Pere de Rodes al Port de la Selva, La Roca dels Moros del Cogul i la Cartoixa d’Escaladei.

La direcció artística del festival EntreVeus s’ha encarregat a Patricia McGill qui ha bastit un programa que arrenca amb les històries cantades d’Els Amics de les Arts i que uneix algunes de les figures més rellevants de la narració oral en l’àmbit nacional, com la mateixa McGill, Yoshi Hioki o Jordina Biosca. Les seves històries s’entrellaçaran amb la música d’artistes de la talla de Ravid Goldschmidt, un dels principals intèrprets de handpan; María Toro, flautista de trajectòria internacional; Mercedes Ruiz, violoncel·lista especialitzada en interpretació històrica, o Guillermo McGill, bateria de referència del flamenc-jazz.

En el cas de la Cartoixa, el proper diumenge a les 12h, la narració de la Jordina Biosca i el so del handpan de Ravid Goldschmidt, ressonaran a la recentment restaurada església de la Cartoixa d’Escaladei. El seu espectacle “Místics” parla de creure i dubtar, d’afirmar o de sumir-se en la incertesa, de místics d’abans i d’ara.

La celebració del Dia Internacional dels Monuments i Llocs, el 18 d’abril, és una jornada que està impulsada des del Consell Internacional de Monuments i Llocs (ICOMOS), un organisme associat amb la UNESCO.

escaladei.jpg

Publicitat