Butlletí informatiu 10-07-2024

La dotzena edició del Masroig Vi Solidari va vendre fins a 2400 ampolles de vi, els ingressos de les quals serviran per avançar en la investigació contra el càncer infantil.

La investigadora del grup de recerca de leucèmies i limfomes de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, Elena Esperanza, destacava en declaracions a Ràdio Falset la importància de que se celebrin actes com el Masroig Vi Solidari. “Aquest tipus d’esdeveniments són molt importants ja que, per exemple, el càncer pediàtric està considerat com una malaltia minoritària, fet que ens dificulta molt l’accés a beques competitives. Per tant, qualsevol inciativa d’aquest tipus, i sobretot aquestes tant duradores en el temps, ens permeten desenvolupar els nostres proujectes i dur a terme les nostres investigacions”, afirmava.

Concretament, Esperanza forma part del grup de recerca translacional de leucèmies i limfomes, que intenta aplicar a la pràctica clínica tots aquells avenços en el diagnòstic i en el tractament. “Intentem traslladar els resultats que obtenim al laboratori al dia a dia dels nostres pacients de la manera més ràpida possible”, afirmava. En aquest sentit, va explicar que “ara el que volem fer és estudiar dos tipus de leucèmia que tenen un pronòstic menys favorable que la resta degut a que encara no coneixem la biologia d’aquestes malalties amb exactitud i a que encara no tenim uns tractaments específics per fer-hi front”. “Si aconseguim conèixer-les millor, també hi podrem fer front d’una manera més efectiva”, destacava.

En les onze edicions anteriors, Masroig Vi Solidari ja ha aconseguit recaptar 315.000€ per seguir avançant cap a teràpies personalitzades pels nens que pateixen càncer i que no han respost als tractaments estàndards. 

Foto: Els voluntaris del Masroig Vi Solidari fent entrega del xec amb la recaptació de l'edició del 2023.

WhatsApp_Image_2024-06-05_at_18.32.37.jpeg

Publicitat