Butlletí informatiu 06-11-2024

El Centre Tecnològic del Vi (VITEC) de Falset participa a PolyResWine, un projecte de R+D vitivinícola que té com a objectiu reduir i eliminar alguns compostos no desitjats en els vins (fenols volàtils, amines biògenes i pesticides) mitjançant l'aplicació de resines d'intercanvi iònic i adsorbents. Sota el títol ‘Selecció i validació de resines polimèriques d'intercanvi iònic i adsorbents per eliminar compostos indesitjables al vi i la seva implementació a la indústria vitivinícola’, aquest projecte pretén donar resposta a la creixent demanda dels consumidors de vins més saludables, sense renunciar a la qualitat i les qualitats organolèptiques.

En aquest sentit, els coneixements desenvolupats es podran aplicar al sector vitivinícola per a produir vins més saludables que conserven la qualitat i qualitats organolèptiques desitjades. Així, el desafiament que tracta d'abordar PolyResWine consisteix a seleccionar i validar aquelles resines que compleixin els requisits d'eficàcia i selectivitat necessaris per aconseguir eliminar els compostos indesitjables que puguin ser presents als vins (de forma natural o a conseqüència del procés d'elaboració), sense que això afecti les qualitats organolèptiques òptimes dels vins.

PolyResWine és un projecte coordinat per Productos Agrovin i que compta amb la participació dels cellers Martín Códax, Ramón Bilbao i Torres així com de la Universitat de Castella-la Manxa. El projecte é una durada prevista de 36 mesos i un pressupost superior a 1.200.000 euros, finançat per l'Agència Estatal de Recerca (AEI) del ministeri de Ciència, Innovació i Universitats (MICIU) i per la Unió Europea a través dels fons Next Generation EU en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

fotos-nnpp-polyreswine-2.jpg

Publicitat