Imprimeix

El Ple de l’Ajuntament de Falset va aprovar inicialment la Modificació puntual del POUM que regula les zones on poden instal·lar-se tanatoris i sales de vetlla. Així doncs, aquesta modificació proposa que no puguin instal·lar-se en les zones considerades “ciutat jardí”, alhora que delimita noves zones on sí poden ubicar-se, com els voltants del cementiri municipal.

L’alcalde, Carlos Brull, explicava en declaracions Ràdio Falset que entenen que no són els espais més adients per acollir aquest tipus d’instal·lacions i es fan seva la preocupació ciutadana que va generar aquesta possibilitat. “Proposem altres ubicacions perquè creiem que no és adequada la ubicació d’aquests espais en les zones ciutat-jardí”, afirmava. Així mateix, també reconeixia que aquesta decisió “ s’ha pres davant de la preocupació de la ciutadania, que va fer arribar fins a 800 signatures al consistori”.

El passat juliol, l’Ajuntament ja va aprovar la suspensió de llicències en relació amb la instal·lació de tanatoris i sales de vetlla en les zones considerades “ciutat jardí” del municipi. La suspensió arribava setmanes després que el ple aprovés el text refós que donava llum verda a aquesta possibilitat urbanística, la qual va generar una important preocupació ciutadana i la petició de revocar aquest possibilitat.

Per altra banda, el ple de l’Ajuntament de Falset del passat dimarts també va acordar una modificació de crèdit que permetrà destinar més de 10.000 euros a millores en el ferm del camí dels Fontanals.  L’actuació en aquest camí era un compromís de l’actual equip de govern i una reivindicació dels veïns i propietaris de les finques a les quals dona accés. Així doncs, la intervenció se centrarà a reparar els nombrosos clots i zones d’asfalt malmès a fi que  el camí sigui més funcional i permeti una millor circulació dels vehicles.

Demanen la derogació del Decret 16/2019 d’energies renovables

Així mateix, el plenari també va aprovar una moció que demana la derogació del Decret Llei 16/2019 d’energies renovables, més concretament “una moratòria de llicències per a la implantació de centrals d’energies renovables i les seves línies d’evacuació al territori fins a la concreció d'un Pla comarcal de transició energètica consensuada amb els agents socioeconòmics de la comarca”.

El ple també va aprovar per unanimitat una moció “per una gestió sostenible i transparent de l’aigua al Priorat”. Entre d’altres arguments, el text exposa que, a la comarca del Priorat, “la vitalitat del sistema hídric és determinant per garantir la pervivència del nostre patrimoni natural, ric i divers. Un patrimoni que  configura el nostre paisatge, que opta a ser reconegut per la UNESCO”.

Finalment, la regidora Núria Borràs va anunciar que deixa el càrrec per motius personals. Borràs va destacar que passar pel consistori ha estat molt “enriquidor” i que li ha servit per “veure el dia a dia de Falset des d’una altra perspectiva”. La ja exregidora va agraïr a l’alcalde i als regidors tot el suport rebut al llarg d’aquests dos anys que ha estat en el càrrec.

El nou regidor serà Robert Coll (número 9 en la llista d’independents per Falset-Acord Municipal), que assumirà les competències fins ara en mans de Borràs: Afers socials, Polítiques d'igualtat, Participació ciutadana i Comerç.

ajuntament 2

Vist: 1114