Informatiu cap de Setmana 12-06-2021

La plataforma online de la Fira del Vi de Falset, estrenada fa justament una setmana, ha superat el miler de reserves per a tastos als cellers durant el mes de maig. En aquest sentit, el primer cap de setmana d’aquesta edició especial del certamen, amb els cellers de la comarca fent de “recinte firal”, ha generat al voltant de 600 visites, distribuïdes entre tots els cellers de la DOQ Priorat i la DO Montsant que s’havien inscrit a la plataforma i oferien reserves el cap de setmana.

De fet, el cap de setmana ha marcat l’inici d’una Fira del Vi de Falset repensada i adaptada expressament a la pandèmia i les mesures sanitàries en vigor. Una fira que es prolongarà durant el mes de maig, amb una cinquantena de cellers oferint degustacions prèvia reserva. L’alcalde de Falset, Carlos Brull, en feia una valoració molt positiva en declaracions a Ràdio Falset: “estem molt contents de l’acceptació que està tenint, tant entre els cellers, la població del Priorat i les persones que ens visiten”.

Brull afegia que “aquesta proposta ha vingut per quedar-se” i explicava que de cara a la propera edició es plantegen repetir aquesta fórmula i combinar-la amb la fira que tradicionalment se celebra a Falset.

Elogi als vins de la comarca

L’acte inaugural de la 26a Fira del Vi, que es va poder seguir en directe des del Teatre l’Artesana i en línia, va comptar amb la presència de la consellera de Justícia en funcions, Ester Capella. En el seu discurs, la consellera va destacar la importància dels vins elaborats al Priorat i al Montsant com a ambaixadors de Catalunya arreu del món. Capella va afegir que els vins elaborats a la nostra comarca “han tingut un paper essencial per donar a conèixer la nostra tradició vinícola i gastronòmica”. “Fires com la que avui inaugurem reflecteixen la nostra cultura i el nostre país”, va afirmar.

Capella també va explicar que el vitivinícola és un dels sectors essencials del nostre país pel que fa a creació d’ocupació i promoció econòmica i que el Govern “vol estar al vostre costat per encarar la represea de l’activitat” després d’aquest any marcat per la pandèmia de la COVID-19.

En l’acte inaugural, també hi van participar representants de les dues denominacions d’origen vitivinícoles de la comarca. Salustià Álvarez va posar èmfasi en la voluntat de la comarca en reinventar i adaptar la fira a les circumstàncies. “El Priorat és una comarca molt vinculada al món del vi i hem d’aconseguir que la fira sigui útil per al sector vitivinícola”, va destacar.

Per la seva banda, Agustí Torelló, en representació de la DO Montsant, va felicitar l’organització de la fira per aquesta capacitat de reinvenció i d’apropar els cellers i el territori als consumidors de vi. Torelló va posar de relleu que “la nova fórmula permet que els visitants puguin conèixer de més a prop tota la riquesa de diversitat de sòls, d’orografia, de vins i també de persones que hi ha la DO Montsant”.

A banda dels tastos als cellers, el passat cap de setmana també es va celebrar la segona edició de la Fira del Vi Online, en la que van tenir lloc diversos tastos i xerrades virtuals.

FiradelViFalset2021 tastos 1

Publicitat