Informatiu cap de Setmana 25-09-2021

L’Ajuntament de Falset es mostra satsifet després de conèixer que l’empresa Audax Solar, impulsora dels macroparcs fotovoltaics Tarraco III i Tarraco V, que estaven previstos en el terme municipal de la capital del Priorat, hagi desestimat els projectes per circumstàncies impeditives no imputables als promotors. L’alcalde de Falset , Carlos Brull, explicava en declaracions a Ràdio Falset, que malgrat aquesta decisió de l’empresa, el consistori seguirà endavant amb els recursos presentats a la Ponència d’energies renovables de la Generalitat de Catalunya. “Estem contents perquè al final la mateixa empresa ha sigut la que ha decidit desestimar aquests macroprojectes”, afirmava Brull, que afegia que “tot i això seguirem amb els recursos per mostrar les nostres al·legacions a la resolució que donava viabilitat a uns projectes que creiem que no eren compatibles amb el nostre model de desenvolupament”.

Brull també creu que una de les raons per les quals l’empresa ha desestimat la construcció dels macrocparcs solars ha estat el fet que l’informe de la Ponència d’energies renovables donava viabilitat als projectes sempre que se’n modifiqués la línia d’evacuació d’electricitat, línia que anava lligada a les centrals solars projectades a Capçanes i al Masroig i que han estat considerades no viables.

Malgrat això, l’Ajuntament de Falset es mantindrà alerta de cara a la possibilitat que sorgeixin nous projectes. Segons explicava l’alcalde, el POUM del municipi prohibeix la construcció d’aquest tipus d’instal·lacions i per tant entenen que les grans macrocentrals fotovoltaiques no són viables en el seu terme municipal. Tot I així, Brull admet que el consistori si que preveu algunes modificacions del planejament urbanístic per regular la instal·lació de petits parcs de renovables, comunitats energètiques o d’autoconsum. “En un futur, ens plantegem fer modificacions perquè, malgrat tot, hem de fer la transició energètica i cal que el POUM de Falset contempli aquestes opcions”. L’Ajuntament de Falset es va reunir el passat dijous amb els veïns afectats pels projectes i els va explicar de les noves informacions rebudes en els darrers dies.

tomben renovables

 

Publicitat