Informatiu cap de Setmana 25-09-2021

Falset acollirà la seu comarcal de l'Escola per l'Art i la Cultura, un espai de formació cultural impulsat per la Diputació de Tarragona. En una primera fase, que començarà a partir del pròxim mes de setembre, l’Escola ja començarà a oferir formació artística i cultural en format presencial a diversos municipis de la demarcació. L’alcalde de Falset, Carlos Brull, explicava que aquest projecte és molt interessant i que Falset el rebrà amb els braços oberts. “Tot dependrà de la dinàmica de la població, de les necessitats i inquietuds, però volem que sigui una subseu amb molt de dinamisme. Ens ho agafem amb molta passió i moltes ganes”, afirmava.

Aquest projecte tindrà la seu permanent a Tortosa i a Valls i subseus a les deu comarques de la demarcació de Tarragona on es podran cursar monogràfics especialitzats i innovadors impartits per creadors i professionals de l'art i la cultura. Se seleccionaran mitjançant una convocatòria de contractació pública de serveis professionals, a la qual s’hi podran apuntar tots aquells experts que vulguin compartir el seu coneixement i impartir classes.

L'Escola per l'Art i la Cultura vol esdevenir un espai de formació adreçat a la ciutadania, i alhora un centre de serveis per a creadors i creadores i professionals de l’art i la cultura del conjunt de la demarcació, els quals podran exercir la seva activitat amb més sinergies i recursos. Tot plegat contribuirà a augmentar l'oferta formativa i a intensificar l'activitat i la producció cultural i artística a les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Baix Penedès.

En una primera fase, que començarà a partir del pròxim mes de setembre, l’Escola ja començarà a oferir formació artística i cultural en format presencial a diversos municipis de la demarcació.

En una segona fase, l’Escola oferirà també altres serveis per als artistes. Concretament, es crearà la  convocatòria "Tens un projecte?", a través de la qual els qui s’hi presentin podran comptar amb instruments per desenvolupar els seus projectes. En aquest sentit, es preveu l’acompanyament dels creadors i agents, tot facilitant-los, si s'escau, espais, contactes i altres recursos, en un servei innovador que permetrà a l’Escola aproximar-se als seus usuaris i detectar-ne les necessitats i inquietuds professionals.

escola art

 

Publicitat