Informatiu cap de Setmana 25-09-2021

El Consorci per la Normalització Lingüística anima a apuntar-se al Voluntariat per la Llengua durant l’estiu. És per això que manté oberta la inscripció per a voluntaris i aprenents i la formació de noves parelles lingüístiques durant tot l’any.

A més, la modalitat virtual del programa permet fer les converses per practicar el català des de qualsevol lloc i en qualsevol moment per videoconferència. És per això que de participants en el VxL n’hi ha arreu del món (l’any 2020, a 52 països diferents) i que ser fora del lloc de residència habitual (per un viatge de feina o per vacances, per exemple) ja no és motiu per no trobar-se amb una parella lingüística.

Per ser voluntari del VxL només cal ser major d’edat i parlar català (no cal saber-lo escriure ni tenir-ne cap certificat de coneixements) i el compromís que s’adquireix és el de conversar una hora a la setmana en català amb l’aprenent que el dinamitzador de VxL assigni en funció de la disponibilitat i preferències de les fitxes d’inscripció.

El CNL es mostra satisfet amb les dades de participació de l’any passat, ja que, 2020, malgrat la situació de pandèmia, va haver-hi 3.208 noves inscripcions d’aprenents, persones que volen practicar el català, per perdre la vergonya a utilitzar-lo o adquirir-ne més fluïdesa. En el casa del CNL de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, al qual pertany el Servei Comarcal de Català del Priorat, al 2020 es va fer 192 parelles (125 presencials i 67 virtuals).

Imatge ndp

Publicitat