Informatiu cap de Setmana 25-09-2021

Des d’ahir dimarts i fins dissabte es pot visitar a les dependències de l’ajuntament d’Ulldemolins el gravat paleolític trobat a les Coves del Fem. Es tracta d’una plaqueta de pedra de forma ovalada que presenta diversos animals finament gravats en les dues cares. Es creu que té entre 15.000 i 11.700 anys.

L’exposició s’acompanya d’un audiovisual explicatiu sobre la peça i el jaciment. L’horari de visita és de dimarts a dissabte, de 10 a 14 i de 18 a 19 hores. En horari de tarda, a més, un membre de l’equip d’excavació explicarà la peça i la importància del jaciment.

Aquesta era una demanda del poble des de la presentació al públic de la troballa, que es va dur a terme a Barcelona per les circumstàncies excepcionals de la pandèmia. Ara, durant un dies, la peça tprna a Ulldemolins perquè els veïns i veïnes la puguin conèixer. En acabar, tornarà al museu per continuar amb el seu estudi.

El trasllat de la peça fins a Ulldemolins ha estat possible gràcies a la col·laboració entre Museu d'Arqueologia de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona, el CSIC, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb el suport del Parc Natural de la Serra de Montsant i de l’Ajuntament.

Foto: Arxiu del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Guillem Fernández-Huerta. 

MAC PlaquetaPaleoliticCovesdelFem 2

Publicitat