Butlletí informatiu 17-07-2024

Els habitants de la Vilella Baixa ja poden torna a consumir aigua de l’aixeta per beure i cuninar. Després que a finals d’agost de l’any passat l’Ajuntament es veiés obligat a prohibir el consum degut a que la qualitat de l’aigua no era la òptima, finalment, el municipi ha pogut recuperar aquest servei gràcies a l’aigua que arriba de l’Ebre a través del canal Garrigues- Sud.

L’alcaldessa de la Vilella Baixa, Marta Camp, celebra que finalment s’hagi acabat aquest “periple”. “Era una noticia molt esperada, sobretot des de finals de febrer, quan el resultat de l’analítica que va fer l’ACA va ser positiu. Des de llavors que sabem que l’aigua és potable, però fins a aquest dimecres l’Agència de Salut Pública no ens va donar l’autorització per poder utilitzar aquesta aigua per al consum humà”, explica.

La Vilella Baixa es va quedar sense aigua la primavera passada degut a que es va assecar el pou del poble. Des de llavors, el municipi s’abastia amb l’aigua del pantà de Margalef, que utilitza la comunitat de regants del riu Montsant. La sequera i el baix nivell de l’embassament, però, va suposar que la qualitat de l’aigua no fos l’adequada per al consum humà i des de llavors i fins a aquest passat dijous, el municipi s’ha abastit amb garrafes, la qual cosa ha suposat una despesa del 3,3% del pressupost municipal anual.

Malgrat recuperar el subministrament, l’ajuntament de la Vilella Baixa segueix buscant una solució més definitiva per tal que el poble no es torni a quedar sense aigua. “Hem reprès les converses amb el departament d’Acció Climàtica i amb l’ACA per seguiri buscant una solució, que, si bé en l’actual context de crisi climàtica no es pot dir mai que sigui definitiva, almenys, no ens faci dependre de la xarxa de la comunitat de regants”.

Amb tot, l’alcaldessa es mostra molt contenta pels veïns i veïnes de la Vilella Baixa. “Tenir la tranquil·litat que pots utilitzar l’aigua que surt per l’aixeta per cuinar i per beure és molt positiu per la nostra gent”, afirma.

vilellabaixa.jpg

Publicitat