Butlletí informatiu 10-07-2024

Autor: Reusdigital.cat/ Raúl Rodríguez

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC)ha publicat aquest dimecres l'anunci de l'aprovació inicial del canvi de nom del municipi de la Bisbal de Falset, que passarà a nomenar-se la Bisbal de Montsant.

El passat 14 de maig de 2024, el Ple de l'Ajuntament, on els cinc regidors que el conformen són de Junts, va aprovar per majoria absoluta aprovar inicialment el canvi de nom del poble. Tot plegat, va ser una decisió presa pel Ple després que el passat 28 d'abril se celebrés una consulta ciutadana sobre la possible modificació i el resultat fos un empat. Va participar-hi un 80,3% del cens, 78 persones volien que es mantingués el nom actual, altres 78 van apostar pel canvi i tres veïns del poble van votar en blanc.

Ara per ara, s'ha obert un termini d'informació pública de 30 dies hàbils per tal que es puguin presentar al·legacions al respecte. Si no n'hi ha, es passarà a l'aprovació definitiva al Ple d'una mesura que implica el canvi en la denominació d'un municipi de la comarca del Priorat, i es tracta d'una modificació que compta amb l'aprovació de l'Institut d'Estudis Catalans. L'alcalde Òscar Vidal explica: "Ho hem d'aprovar definitivament al Ple, que està previst per a finals del mes de juny, principis de juliol".

Foto. Ajuntament de la Bisbal de Falset

la_bisbal_de_falset.jpg

Publicitat