Butlletí informatiu 10-07-2024

El dia 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. Per commemorar-ho, l’ajuntament de Falset ha organitzat una jornada plena d’activitats que tindrà lloc el proper dissabte dia 8. La regidora de Medi Ambient i Benestar Animal del consistori, Montsant Ossó, explica en declaracions a Ràdio Falset que “en el marc d’aquesta setmana, volem impulsar una jornada oberta a tots els públics i que es realitzarà al nucli antic, aprofitant totes les zones d’ombra i refugis climàtics que hi ha en aquest espai”.

Així doncs, durant tot el dia es podran visitar diverses exposicions itinerants. N’hi haurà de tota mena. Entre d’altres se n’hi podran veure algunes que estan directament relacionades amb la qüestió del medi ambient i el canvi climàtic com per exemple una exposició que porta per títol “Compost” o una sobre els “Objectius de desenvolupament sostenible”. Així mateix, però, també es podra visitar una exposició que aborda la qüestió dels refugiats, una que tracta sobre la violència masclista en la parella o una que se centra en els Camins històrics i tradicionals de les comarques de Tarragona”. “Totes aquestes exposicions estan relacionades amb els 17 Objectius de desenvolupament sostenible que han establert les Nacions Unides i que es basen en el respecte a les persones, el planeta, la propseritat i la pau”, afirma Ossó.

Per altra banda, al llarg de la jornada tindran lloc dues xerrades. Al matí, el climatòleg falsetà Joan Ramon Coll parlarà sobre “La sequera i el canvi climàtic al Priorat” mentre que a la tarda l’astrofísic i químic Joan Anton Català explicarà “Per què és important preservar els cels foscos?”.

La jornada acabarà amb l’activitat “Falset apaga les llums i encèn els estels”, que permetrà fer una observació interpretativa i guiada del cel nocturn de Falset a través de telescopis. Així mateix també tindrà lloc una ruta per les constel·lacions i la seva mitologia. La regidora de Media Ambient destaca que “és l’activitat estrella de la jornada i començarà amb un compte enrere que suposarà l’apagada de tot l’enllumenat públic de Falset, la qual cosa permetrà veure com s’encèn el cel. Diversos astrònoms ens ajudaran a entendre que es el que veiem”.

Finalment, tal i com explica Ossó, la jornada també contempla diverses activitats per als més petits. “Hi haurà un inflable relacionat amb el món del reciclatge i hem organitzat dos jocs, un al matí i un a la tarda, que giraran al voltant de l’estalvi energètic”.

447539222_845323217632256_8489830322548958394_n.jpg

Publicitat