Informatiu cap de Setmana 27-04-2024

Falset s’ha estrenat aquest cap de setmana com a seu del Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili (URV) amb un concert de la seva orquestra simfònica. L’acte que va omplir el teatre L’Artesana amb més de 250 persones i una seixantena de músics a l’escenari, va comptar amb la participació de l’alcalde, Carlos Brull, el rector de la universitat, Josep Pallarès, i la regidora de Cultura i Educació, Rosa Poy.

L’objectiu, com el de les altres setze seus del Campus Extens a la demarcació, és apropar el coneixement a la ciutadania a través de la programació d’activitats i esdeveniments divulgatius d’interès com exposicions, conferències i concerts, i el suport en propostes d’entitats locals.


Aquesta aliança entre l’Ajuntament de Falset i la Universitat Rovira i Virgili dona cobertura a tota la comarca i està coordinada per l’Institut de Cultura i Patrimoni de Falset, amb seu al museu Castell de Falset com a equipament dedicat a la divulgació.

La regidora de Cultura i Educació del consistori falsetà, Rosa Poy, destaca que “gràcies a aquest conveni de col·laboració, la Universitat posa al nostre abast tota una sèrie de recursos i activitats com ara exposicions, xerrades, taules rodones, col·lequis, etc.”. Segons Poy, aquestes activitats poden ser proposades per la pròpia URV o també pel Museu comarcal o qualsevol associació del municipi.

El concert inaugural de la nova seu del Campus Extens de la URV va anar a càrrec de l’Orquestra Simfònica de la URV, sota la direcció de Miquel Massana i amb la solista al piano Sara Serrano, i va comptar amb la interpretació de dues peces: “Concert per a piano i orquestra en Do menor, op. 37” de Ludwig van Beethoven i “Totenfeier” de Gustav Mahler.

photo-2024-03-11-12-21-41.jpg

Publicitat