Butlletí informatiu 10-07-2024

Avui s’ha fet pública la programació de la Garbinada FM, la programació musical que per tercer any consecutiu es fa coincidint amb les festes d’agost de Falset. Enguany els concerts de l’envelat de l’Euterpe tindran lloc els dies 15, 16 i 17 d’agost amb la presència de tres de les formacions més importants de la música del nostre país, que encapçalaran cada una de les tres jornades del festival: Els Catarres (15 d’agost), 31 FAM (16 d’agost) i La Ludwig Band (17 d’agost). Com a complement d’aquestes actuacions hi haurà el concert de Lal’Ba, que acompanyarà el concert dels Catarres; el conjunt Mosaic, que tocarà el mateix dia que 31 FAM i La Clika, un concert gratuït que es farà el migdia del 17 d’agost i que està destinat directament al públic familiar. Les entrades soltes i els abonaments i també les entrades promocionals de llançament d’aquesta programació festival ja estan a la venda a www.codetickets.com.

Els grups escollits per la direcció de la Garbinada FM, un festival que compta amb el suport de l’Ajuntament de Falset i la Generalitat de Catalunya, ofereixen algunes de les propostes més exitoses de la música que es fa a Catalunya. Els Catarres, un dels responsables del ressorgiment de la música festiva del pop català, arribaran a Falset (15 d’agost a partir de les 00.30h de la matinada) amb noves cançons com ara el senzill Començar a viure, i els grans èxits de tota la seva trajectòria. El grup d’Aiguafreda ha volgut fer un homenatge en aquesta cançó a tot allò que s’acaba massa aviat. Juntament amb els Catarres, a la primera nit de la Garbinada FM, que començarà a les 00.30h, es podrà escoltar per primer cop a Falset Lal’Ba, una de les bandes més atractives de la nova fornada de la música urbana catalana amb el seu disc de debut No hi ha dies dolents, que li està començant a donar una gran popularitat.

L’endemà, la nit del 16 d’agost a partir de les 00.30h de la matinada, el grup referent de la música urbana de Catalunya arribarà a la capital del Priorat. 31 FAM, amb el seu espectacle en directe de primer nivell després de passar per alguns dels festivals més importants de l’estat, com el Rio Babel de Madrud, l’Arenal Sound de València o el BBK de Bilbao, presentarà les cançons del seu últim disc X si ens veiem en una altra vida, que demostra la maduresa musical i una evolució significativa. La segona nit de la Garbinada FM també serà doble, ja que Mosaic serà el grup convidat, una formació de Sant Cugat que va néixer de la unió de Gerard Berengué, Roger Jordán i Adrià Olshanetsky. El 2021 va publicar el primer senzill, Ets tu, i l'EP Atzar (Música Global, 2021). La tardor passada, el grup va publicar el seu primer llarga durada, De mil colors (Música Global, 2023), un cant a la superació, a deixar-se anar i a viure la vida. La formació, convertida ara en septet, compta amb dos músics prioratins, el bateria Ot Brull i el guitarrista Julià Castellví.

La Ludwig Band, un dels grups més originals del pop/rock en català posarà el punt final a la Garbinada FM el dissabte 17 d’agost a partir de les 22.30 h. Prolífics, virtuosos i desimbolts són els tres adjectius que millor defineixen a La Ludwig Band, la banda que està revolucionant el panorama català gràcies a les seves lletres agudes i el seu esperit satíric. Després de 4 discos en tan sols 4 anys, arriben amb el nou disc Gràcies per venir, premi Enderrock al millor disc de pop- rock del 2023 i premi al millor disc de comarques gironines pel Punt Avui. És el seu disc més ambiciós, corejable i representatiu. El nou disc potencia l'esperit coral de la banda amb arranjaments que s'eleven cap a sonoritats més roqueres, enfocades al directe, sense deixar de banda les harmonitzacions ordides i delicades. Les lletres segueixen sent el pal de paller de La Ludwig Band i troben el punt en comú en personatges vinguts de l'amistat, la feina i l'amor.

Abans del concert de La Ludwig Band, la Garbinada oferirà el mateix dissabte 17 d’agost a les 12.30 h una actuació gratuïta pel públic familiar amb el projecte La Clika amb l’espectacle La Clika ja és aquí, és l’espectacle per festes majors i festivals del projecte socioeducatiu que ja es treballa a gran part de les escoles del territori de parla catalana (653 escoles i 26543 alumnes fan música a l'aula amb La Clika). La música de La Clika que es treballa a les escoles en un format totalment nou: un concert familiar protagonitzat per la colla d’amigues de La Clika, que posen la veu al ritme d’una banda de músics de primera línia

Entrades i abonaments

Les entrades i abonaments per aquestes actuacions ja estan a la venda a www.codetickets.com. L’organització ha previst uns preus promocionals més econòmics per totes aquelles persones que comprin les entrades individuals fins al dia 1 de juliol. A partir d’aquella data ja entrarà en vigor el preu anticipat.

El complement de la Garbinada Pop i Vi.

La Garbinada FM és el complement de la Garbinada Pop i Vi, la programació musical que s’ha estrenat enguany i que va lligada als esdeveniments enoturístics que es fan a la capital del Priorat. Aquests concerts van coincidir amb la Fira del Vi amb les actuacions de Triquell, Jacobs i Andrea Motis. Ara, les properes actuacions tindran lloc el dia 20 de juliol a l’Euterpe amb els concerts gratuïts de Jordi V i Alba Pujals. Posteriorment arribaran els concerts al wine bar de la Cooperativa amb Magalí Datzira (27 de juliol) i les actuacions de Quimi Portet i Joan Garriga (2 d’agost) i Guillem Gisbert i Maio (3 d’agost) a la Cooperativa de Falset. Per aquestes actuacions també hi ha entrades i abonament promocional de llançament a www.codetickets.com. La darrera actuació serà el 30 de novembre a l’Artesana amb Ginestà presentant el seu nou disc.

garbinada_fm_2024.jpg

Publicitat